Menu

Elendig laksefiske i juni

  • Skrevet av 

TRØNDELAG: I de store Trøndelagselvene Gaula, Orkla og Stjørdalselva har starten på årets laksefiske vært av den triste sorten. Etter en sjekk på laksebørsen for Stjørdalselva ser vi at vi har hatt den dårligste starten siden registreringene startet i år 2000 for Stjørdalselva sin del. Kan vi håpe på at fisket tar seg opp?

 

I 2010 startet laksesesongen ganske likt som i år. Forskjellen på da og nå er at i 2010 var det en skikkelig sein vår og et påfølgende seint innsig. Laksen kom i hopetall rundt 10 juni, og vi opplevde et kjempefiske. Ingenting unormalt i dette egentlig. Før og etter det har vi hatt mange flotte sesongstarter, og mange laksefiskere har valgt å sette inn støtet med intensivt fiske de første dagene i juni.

 

I år har vi hatt totalt forskjellige forhold enn i 2010, med ganske så fin ''sommerelv'' med 12-13 grader i vannet hele siste del av mai. Alt lå til rette for tidenes start, men den gang ei. Noen få lakser er tatt med lus, et tegn på at de nylig har kommet opp fra sjøen, og det totale antallet når vi skriver 3. juni er beskjedne 15 laks. Første juni i fjor fisket vi i snøbyger og var kalde til beinet etter kort tid i elva. Da beit laksen som bare det og vi hadde en formidabel start på sesongen. Forstå det den som kan!

 

Så hvorfor ble det slik i år, og hvordan blir fisket framover? Det er akkurat det som er litt av sjarmen med å være laksefisker; man vet aldri. I havet avgjøres mye av det som skjer i elvene, og ifølge forskerne er temperaturen der litt kaldere enn normalt på denne tida. Kanskje det gjør at laksen er litt forsinka dette året også, og at vi kan vente oss et flott innsig av storlaks i dagene framover? Jeg velger i alle fall å tro det, for når du er en dedikert laksefisker må du være en evig optimist!

 

Laksebørsen finner du på www.lakseborsen.com

Kommentarer

Tilbake til toppen

LES OGSÅ

Følg oss