Menu

Lakselykke i norske elver

  • Skrevet av 


 
Søndag 1. juni startet årets laksefiskesesong i de fleste av Norges lakseelver. Dette er en begivenhet 100 000 laksefiskerne fra inn- og utland har ventet lenge på, og under åpningsdagene er det svært mange forventningsfulle fiskere som håper på storfangst.

De første laksene er nemlig ofte også de største, og drømmegrensen på 20 kg må man til Norge for ha en viss sannsynlighet for å nå. Kjente og kjære trøndelagselver som Orkla, Gaula og Namsen har tradisjon for gode fangster de første dagene av sesongen.  Likeledes er det gode muligheter for storlaks bl.a. i Gaular, Lærdalselva, og Årøyelva i Sogn og Fjordane, for ikke å snakke om i Drammenselva og Numedalslågen på Østlandet der sesongen allerede har startet. Senere på sommeren melder også finnmarkselvene seg på for fullt, men Alta og Lakselv i spissen.  Utover sommeren kommer laks av alle størrelser tilbake til sin barndoms elv, og gir gode muligheter for lakselykke fram til 31. august, da fisket igjen stenges i de fleste av elvene.
 
Sportsfiske etter laks passer for alle fra nord til sør. I Norge er laksefiske en aktivitet som kan tilpasses enhver lommebok.  I de fleste lakseelvene kan du få et dagskort for mellom 200-300 kr.
Dette tilsvarer prisen for et ettermiddagskort i alpinbakken. For å øke fiskelykken er det alltid lurt å spørre lokale fiskere om tips og råd om både utstyr, fisketeknikk og fiskeplasser. Dette øker din sjanse for å få en villaks på kroken!  
 
Du kan fiske laks i over 200 elver i Norge. Her finner du kontaktinformasjon til lakseelver over hele landet, klikk på ønsket fylke og du får opp oversikt over lakseelver du kan klikke deg vider inn på: http://www.lakseelver.no/Elveoversikt/Elveoversikt.htm
 
Her finner du nyttig tips dersom du skal på laksefiske i sommer: http://www.villetterlaks.no/

Her finner du en alfabetisk fylkesvis oversikt over fisketider for de enkelte vassdragene for 2014:
http://lovdata.no/sok?q=fiske+etter+laks
 

Kommentarer

Tilbake til toppen

LES OGSÅ

Følg oss