Menu

Damer og ungdom til Camp villaks!

  • Skrevet av  Kjell Arnfinn Aune

STJØRDALSELVA: Landslinja for sportsfiske fra Grong ankommer Hembre Gård. Her skal de lære bort det meste om laksen og elvefisket. En hel uke skal elvebredden myldre av ungdommer og damer med fiskestang. Ny kunnskap om atlantisk laks i elvene og rekruttering er blant målene.

Det er et skikkelig løft for og om laksen som nå tilbys på Hembre Gård i Hegra. Landslinja for sportsfiske ved Grong videregående skole sine elever og lærere ankommer elvebredden ei hel uke i Hegra. Prosjektet er et samarbeid mellom Hembre Gård ved Aksel og Beate Hembre, Norske Lakseelver, Landslinja for sportsfiske, Stjørdal Jeger og Fiskerforening og Jan Sakshaug sport. John Olav Oldren er koordinator for hele prosjektuka på Hembre og gleder seg til en innholdsrik uke.

-        Vi starter 7.juni med prosjekt «flere jenter i elva» og med fiskedag for deg som er over 13 år. Vi har kontaktet ungdomsskoler i distriktet, og minst 32 åttendeklasse-elever fra Hegra ungdomsskole melder sin ankomst. Fra 7.- til 12.juni har vi aktiviteter hver dag og våre studenter skal bo på Hembre Gård i hele perioden, sier Oldren, som er veldig takknemlig for at gårdens eiere og drivere Aksel og Beate Hembre viser landslinja en så positiv mottakelse midt under sesongen med start av det ordinære laksefisket.

-        Hva mere skjer videre utover uka Oldren?

-        Vi åpner hele valdet for ungdom og rekruttering. Det blir tema om gjenutsetting av fisk med filmvisning og praktisk undervisning med stang ved elva. 8.juni blir det kasteinstruksjon med fluestang, og 9.juni arrangerer vi fiskekveld for ungdom med en sosial ramme rundt det hele. Reidar Thingstad fra SJFF blir med som instruktør, og fra 9.-12.juni kommer de påmeldte skoleklassene på gratis laksefiske. Blant annet har lærer Jørgen Korstad i Hegra et pilotprosjekt på gang med bedrede forhold for fisk langs bekker sammen med elevene.  Hele arrangementet er gratis og formålet er rekruttering. Nå er gjennomsnittsalderen blant laksefiskerne 49 år, sier Oldren. Damer og jenter som har interesse for å lære mere om fiske i elva kan gjerne ta kontakt.

-        Du kan være helt fersk også, bare ta kontakt med oss på 95 07 57 41, sier arrangørene. Elevene ved Grong vg. skole gleder seg til å bistå damer og ungdom disse dagene på Hembre Gård sitt laksevald. Noen av dem inntar teltlivet på gårdens tun.

Ambassadører for Stjørdalselva 

Blant nyhetene, og som en æresbevisning, blir to ungdommer tildelt tittelen Ambassadører for Stjørdalselva disse dagene. Aksel og Beate Hambre er spente på hvem som blir tildelt disse hederstitlene.

-        De to som blir ambassadører får tilgang til gratis fiske, de får gratis fiskeutstyr tildelt, Go-pro kamera og skal følge med fisket og fiskens utvikling i årene som kommer. Vi trenger nye unge rekrutter som fører arven med elvefisket videre, sier Aksel og Beate. Ambassadørene får også tilgang til flere vald langs elva, og de blir med på kurs i laksefiske torsdag 11.juni når VG TV kommer for å filme i elva. Lokalt fortsetter vi arbeidet i elveeierlaget i tett samarbeid med SJFF om det vi sammen kan gjøre i elva og sidevassdragene. Blant annet er en forvaltningsplan utarbeidet, og skal være mal for videre arbeid med elva, avslutter Aksel og Beate Hembre fra Hembre Gård ved elvebredden øst for Hegra bru.

Kommentarer

Tilbake til toppen

LES OGSÅ

Følg oss