Menu

Storlaksen biter i Stjørdalselva

  • Skrevet av  Christer Kristoffersen

Akkurat nå arrangerer Hembre Gård i samarbeid med SJFF og Grong videregående skole en litt spesiell lakseuke. Elever på sportfiskelinja skal gjennom hele uka praktisere fiske og guiding av laksefiskere i alle kategorier. Først ut var damene på søndag, et labert oppmøte gjorde at de soom kom fikk eksklusiv oppfølging av profesjonelle kastere.

Senere på søndag kveld skulle elevene ha et kurs i fang og slipp av laks. Dette ble avlyst da absolutt alle elevene var til stede da kursholderen fra England fikk på en laks ovenfor Hegra bru under kastetrening. Den ble kjørt, fanget og sluppet ut etter alle kunstens regler, så her fikk elevene virkelig sett hvordan det skal gjøres i praksis!

Guideline hadde også et treff på Hembre i helga, og der ble det landet to storlakser i den flomstore Stjørdalselva. Elevene fra Grong fikk blod på tann og det ble lite søvn de første dagene på den ivrige gjengen.

Mandag fikk de kastetrening av Jan Erik Granbo fra Guideline, og innføring i synkesnørefiske på stor elv av Christer Kristoffersen.

Tirsdag hadde elevene ansvar for en ungdomskveld i samarbeid med SJFF, før de på onsdag og torsdag skal undervise elever fra ungdomskolene i Stjørdal i laksefiskets edle kunst.  Vi regner med det er en sliten og fornøyd gjeng som reiser tilbake til skolen i Grong på fredag!

Statistikk fra laksebørsen til Stjørdalselva

Kommentarer

Tilbake til toppen

LES OGSÅ

Følg oss