Menu

Én nøkkel til 100 båter

  • Skrevet av 

Norges Jeger- og Fiskerforbund legger ut 100 båter i gode fiskevann over hele landet. Medlemmer kan bruke båtene så mye de vil.

Ved å tilby gratis lån av båt håper Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) at flere skal få oppleve fiskelykken i sommer.

– Mange har ikke hatt en mulighet til fiske fra båt. De færreste har egen båt eller har tilgang til å låne en båt, sier kommunikasjonskonsulent Håvard Skjerstad Andersen i NJFF.

Nå er 100 aluminiumsbåter på 14 fot lagt ut i ferskvann fra nord til sør, fra øst til vest i Norge. Det er en smal sak å få tilgang til én av båtene.

– Er du medlem i NJFF, kan nøkkelen bestilles på våre hjemmesider, så har du den til odel og eie. Etter det kan du booke og bruke båtene så mye du vil, sier Andersen.

Er du ikke medlem av NJFF, må du melde deg inn for å bruke båtene. Prisen for et medlemskap ut året er på 365 kroner.

– Vi har gått for en enkel og grei løsning. Båtene er utstyrt med årer, og festet med kjetting og hengelås. Det er bare å låse opp hengelåsen og dytte ut båten, sier han.

Flere muligheter

Fiskerforbundet håper at enklere tilgang til båt vil stimulerer til økt fiske.

– Vi ønsker at også flere unge skal få øynene opp for denne hobbyen, og aller helst bli bitt av fiskebasillen, sier Andersen.

Fiskeekspert Tommy Egra mener tilbudet om utlånsbåter er positivt av flere grunner.

– Det er mye mer effektivt å fiske fra båt. Da kan man legge seg akkurat der det er mest fisk. Mulighetene er langt flere enn når man står på land, sier han.

Særlig for barn er det enklere å fiske fra båt.

– Å kaste med stang fra land kan være vanskelig for et barn. Teknikken for å få snøret langt nok ut er krevende. Fra båt kan man både pilke og dorge. Barn vil sannsynligvis få langt større fangst fra båt enn med stang fra land, sier Egra.

Ifølge Egra er det viktig at det blir fisket mer. De fleste fiskevann i Norge har i dag altfor mye fisk.

– Det er bra for fiskebestanden at den ikke blir for stor. Kvaliteten på fisken blir bedre, og det blir mer næring som gjør at fisken kan vokse seg større, sier han.

Stor opplevelse

Håvard Skjerstad Andersen i NJFF mener det er viktig at man tar vare på tradisjonen med fisking.

– Mens det tidligere var vanlig at familien dro ut og fisket, drar de fleste nå bare til fiskedisken og kjøper det de skal ha. Mange barn har aldri opplevd å få napp på kroken, sier Andersen.

At nordmenn fisker mindre enn før har gjort det lettere å få fisk på kroken.

– For barna er det spesielt gøy. De bryr seg mer om antall napp enn størrelsen på fisken, sier han.

Alle de 100 båtene NJFF har satt ut er utstyrt med bruksanvisning, plakett med regler for båtvett og seks redningsvester.

– Det er viktig at alle som låner båtene bruker redningsvester. Etter bruk må man sørge for at båten er ren og ryddig, og så må båten selvsagt festes på samme sted som den ble hentet, sier Andersen.

For å låne båt: Gå inn på Jeger- og Fiskeforbundets bookingsider: www.minebater.no

 

Kommentarer

Tilbake til toppen

LES OGSÅ

Følg oss