Menu

Brunørret på 9.5 kg i Stugusjøen, Tydal

  • Skrevet av 

Det er ikke bare Europas beste røye-vann, Nesjøen som innfrir i Tydal. Er du lokalkjent er det mange tjønner og vann som har storørettbestander i fjellbygda. Innimellom så innfrir også den svært tilgjengelige Stugusjøen som ligger inntil hovedferdselsåra gjennom bygda.

Terje Aas Sæterhaug, Patrusli Gaard fikk nylig sin livs fiskeopplevelse i Stugusjøen da en brunørret på hele 9,5 kg. og 95 cm. beit på kroken.

Terje forteller her selv om den fantastiske kvelden på Nersjøen;

Det er fredag kveld, og alt ligger til rette for en etterlengtet fisketur. Vi vandrer rolig ned fra Patrusli, og frem til båten som ligger i sjøkanten. På skulderen hviler en gammel fiskeveske, fylt med allslags håpefulle agn og sluker. «This is a perfect night for fishing» Min sveitsiske venn, Stefan lyser av forventning, tross et langt liv som profesjonell fisker. Jeg er enig, og nikker bekreftende tilbake.

Timene går, og tre fine ørret ligger i båten, det er på tide å ta kveld. I det vi er klare til å dra, tvinger et siste napp seg frem. Det blir helt stille, tiden stopper, og jeg kan høre hjerteslagene mine øke. Stefan nikker, dette har han ventet på i 16 år. Jeg blir brått revet tilbake, da jeg kjenner noe stort befinne seg i den andre enden av snøret.

«Oh f**k, I do not know what to do, the net is to small» Stefan holder seg til hodet, med et blikk fylt av spenning og adrenalin. Vi bestemmer oss raskt, denne fisken skal opp i båten, uansett hva. Så begynner en lang drakamp, hvor fisken gir ingen tegn til overgivelse. Jeg holder meg rolig. Fokuserer. Puster. Drømmer.

Sjokket fyller kroppen, synet synker sakte innover to slitne fiskere. Nede i båten er den peneste fisk jeg noen sinne har sett. «This is not a fish, this is Stugusjø monster» Vi setter oss ned i båten, puster, før seiersrusen slipper til. Lettet og utrolig pumpet etter en fantastisk opplevelse. Jeg konstaterer raskt, 9.5 kg og 95 cm uvirkelig brunørret. Ikke en skramme, et prakteksemplar, uvirkelig, perfekt.

Denne kvelden feirer vi med cognac, og takker hverandre for et uforglemmelig eventyr.

Kommentarer

Tilbake til toppen

LES OGSÅ

Følg oss