Menu

Stor oppdrettsrømming i Sogn

  • Skrevet av 
Store mengder laks er på rømmen fra et Marine Harvest-anlegg i Solund kommune ytterst i Sogn. En inspeksjon avdekket hull i nota på ei merd som inneholdt 192.000 fisk før rømminga. Så langt er 29 fisker tatt på gjenfangst.

​-  Rømminga ble oppdaga under en inspeksjon på anlegget mandag. Vi veit ennå ikke hvor mye fisk som har rømt, sier kommunikasjonssjef Eivind Nævdal-Bolstad i Marine Harvest til NRK Sogn og Fjordane​.

Merden ligger på lokaliteten Brattholmen ved Solund i Ytre Sogn. I den berørte merda var det rundt 192.000 fisk med snittvekt på ca. 3,5 kg. Fisken ble behandla i starten av desember og skal være trygg å spise. 

500 kroner per laks

– I den berørte merden var det rundt 192.000 fisk, med snittvekt på ca. 3,5 kg. Fisken ble i starten av desember behandlet, og er trygg å spise, skriver selskapet i en pressemelding.

Gjenfangstgarn er satt ut i området. Lokale fiskere er kontaktet og vil bidra i utfiskingen. Det utloves kompensasjon på 500 kroner per innleverte fisk fra anlegget. Så langt er 29 fisk gjenfanget. All fiske må skje i samsvar med gjeldende reguleringer satt av Fylkesmannen og Fiskeridirektoratet.

Husk fiskereglene

Frem til 28. februar er det tillatt å fiske med garn etter rømt oppdrettsfisk. Tillatelsen gjelder ikke i fredningssonene eller nærmere enn 100 m fra elvemunningene. Maskevidden må vere minst 58 mm.

Alle som fisker etter rømt oppdrettsfisk med garn må registrere seg hos Fylkesmannen.

Les reglene for fiske etter rømt oppdrettslaks.

Kompensasjon

Marine Harvest vil betale kompensasjon på 500 kroner per individ.

For spørsmål om levering av fisk kontakt:

Frode Sandvik, områdeleder på telefon 952 03 024.

Meld fra

Fiskeridirektoratet ber om at fritids- og yrkesfiskere melder inn fangst av oppdrettsfisk til vår døgnåpne tipstelefon 03415.

Slike meldinger vil være til stor hjelp for at vi kan følge opp saken på best mulig måte. melder Fiskeridirektoratet 

Rømingen ble mindre enn først antatt 

Marine Harvest har foretatt opptelling med brønnbåt etter rømmingen på lokaliteten Brattholmen i Solund. Selskapet oppgir et svinn på om lag 1200 laks. Endelig antall rømte laks får vi etter utslakting.

 

Kommentarer

Tilbake til toppen

LES OGSÅ

Følg oss