Menu

Miljøpris for lukket oppdrettsanlegg

  • Skrevet av

Akva Design AS får Fiskeridirektoratets Miljøpris 2013 for å ha utviklet et system for oppdrett i sjøen som vil kunne bidra til å løse utfordringer knyttet til lakselus, rømming og utslipp fra oppdrettsanlegg.

Les mer

Fisketuristene sjekker inn

  • Skrevet av

(NW): Kystfylkene får storinnrykk av fiskeglade turister de neste ukene. Bestillingene på sjønære utleiehytter er opp nesten ti prosent siden i fjor.

Les mer

Tre millioner sportsfiskere ber om lukkede anlegg

  • Skrevet av

Den europeiske sportsfiskerorganisasjonen European Anglers Alliance holdt nylig sin generalforsamling i Norge. Der vedtok de en resolusjon der de ber norske myndigheter skyte fart i arbeidet med en overgang til lukkede oppdrettsanlegg av hensyn til de ville laksebestandene.

Les mer

Storørret i fare

  • Skrevet av

Det du ser vist på bildet er en sterkt truet art i Norge. Les mer om bakgrunnen for en facebook kampanje som heter Tokkeåi

Les mer

Skal redde Rauma-laksen

  • Skrevet av

Denne uken starter kjemisk behandling for å få laksen tilbake i Rauma-regionen i Romsdalen. Lakseparasitten Gyrodactylus salaris skal fjernes fra Raumavassdraget, Hensvassdraget, Skorga, Innfjordelva og Måna.

Les mer

Åpner fisket etter edelkreps

  • Skrevet av

Tirsdag 6. august åpner fisket etter edelkreps i Norge. Edelkrepsen lever i hovedsak i de sørøstlige delene av landet, men det finnes også noen få bestander på Vestlandet og i Trøndelag.

Les mer

Nord-Europas rikeste røyevann

  • Skrevet av

TYDAL: Nesjøen i Tydal har ord på seg for å være Nord-Europas rikeste røyevann. Den ble demt opp i 1971 men også før den tid ble det tatt mange store fisker der. Det at fiske er godt akkurat i Nesjøen skyldes næringsforholdene, og spesielt klekking av fjærmygg gjennom hele sommeren. Dette er mat som røya og ørreten liker godt.

Les mer

Slik pimper du fisken

  • Skrevet av

SOMMERMAT: Ni av ti nordmenn sier at de vil grille fisk i sommer, og hele 72 prosent ønsker å grille mer fisk enn det de gjør i dag. Med dette grilltilbehøret blir fisken en slager rundt sommerens middagsbord.

Les mer

LES OGSÅ

Følg oss