Menu

Ny Visitnorway-app viser vei

  • Skrevet av 
Har du fått nok av firefelts E6 eller riksveger med slake kurver? Den nye appen til Visitnorway gjør bilturen til en del av ferieopplevelsen med den nye oversikten over Nasjonale turistveger.

Visitnorway– Official Travel Guide er en app som har blitt veldig populær. Den gratis appen byr på omfattende informasjon om ferie- og reiserelaterte bedrifter og tilbud over hele Norge. Nå er den utvidet og gjort enda mer komplett, med en oversikt over våre 18 Nasjonale turistveger og stoppesteder langs disse. 

Gjør ferie i Norge lettere tilgjengelig
- Vi ønsker å gjøre norske opplevelser og reiselivsbedrifter lettere tilgjengelig for turister, slik at flere benytter seg av de flotte opplevelsene og aktivitetene i eget land. Den nye appen gir et bedre og bredere tilbud samt en god oversikt over de flotte nasjonale turistvegene vi har her i landet, sier reiselivsdirektør i Innovasjon Norge, Per-Arne Tuftin.

Reiselivsdirektøren ønsker at flere nordmenn skal oppleve mer av sitt eget ferieland i sommer og peker på undersøkelser som viser at bare 4 av 10 nordmenn vet hva de faktisk kan oppleve i eget land. Nå håper han den nye appen vil gjøre det lettere for turister å finne frem til de gode ferieopplevelsene.

-Våre undersøkelser viser at den norske reiselivsnæringen har en utfordring med å få frem hva de kan tilby til sitt hjemmepublikum. Vi håper denne appen vil gjøre dette lettere både for turisten og reiselivsbedriftene, sier Tuftin.

- At vi videreutvikler våre digitale tjenester gir Visitnorways partnere enda bedre muligheter til å drive effektiv markedsføring, sier reiselivsdirektøren.

Inviterer til dialog med turistene
Nasjonale turistveger er godt representert i en ny del av appen, med bilder, tekst og kart med oversikt over stoppesteder underveis. Du får info om rasteplasser, utsiktspunkter, arkitektur, kunst og mye mer langs vegene. Enkelte steder får du 360-film, for eksempel av utsiktspunktet Stegastein, Trollstigen, og Ørnesvingen. En Instagram-funksjon gir deg mulighet for å legge inn egne bilder, eller se hva andre har lagt inn. En indikasjon på avstand i luftlinje fra hvor du er til strekningene gis også. Det vil også bli lagt inn videoklipp.

- Tjenesten legger i tillegg opp til dialog med turistene, ved at de kan dele bilder. Vi håper derfor å se mange sommerminner fra Nasjonale turistveger de neste månedene sier Tuftin.

Appen er gratis og tilgjengelig på norsk og engelsk. Nasjonale turistveger er foreløpig kun tilgjengelig for iPhone, men vil også komme i Android-format.

Kommentarer

Tilbake til toppen

LES OGSÅ

Følg oss