Menu

Barn i kø for frilluftsliv

Barn over hele Norge har stått i kø for å være med på nysatsingen Friluftskolen i sommer. Så godt som samtlige av de 100 skolene er fulltegnede, og det er venteliste mange steder.

I forbindelse med Friluftslivets år 2015 har DNT og Friluftsrådene satset stort på å tilby et rimelig og morsomt dagtilbud til barn mellom 10 og 13 år over hele Norge.

  – Vi ønsker å senke terskelen, slik at flere barn blir introdusert for friluftslivet og vil ha flest mulig med på skolene. Derfor har vi gjort det så rimelig som mulig, en uke koster mellom 500 – 1000 kroner per barn takket være finansiering fra Miljødirektoratet, og støtte fra Sparebankstiftelsen til utstyr, forteller generalsekretær i DNT Nils Øveraas. Han var med på Friluftskole på Ulsrud i Oslo denne uken.

Siste runde for sommeren 
Over hele landet arrangeres nå de siste skolene for sommeren. Barna får utdelt enkelt utstyr og trenger kun å stille i vanlige uteklær. Denne uken arrangeres de siste skolene for sommeren, men det vil også tilbys skoler flere steder i høstferien.

- I løpet av uken får de utfordringer og oppgaver som de vil oppleve at mestrer. Enten de lærer seg å padle, klatre til toppen av et tre eller fikser å sove i telt, vil de kjenne på en god og viktig mestringsfølelse i etterkant, sier fagsjef i Den Norske Turistforening, Kristin Oftedal.

Har Tines fotballskole som «forbilde»

- Vi vil at Friluftsskolene skal bli et like vanlig og kjent tilbud som Tines fotballskole, som jo er en kjempesuksess. Vi synes det er fint at barn som ikke er fotballinteressert får et eget tilbud, som oppleves like tilgjengelig og minst like morsomt, sier Øveraas. 

Vil utvide tilbudet neste år

Friluftsskolene fortsetter utover høsten, med flere tilbud i høstferien, og DNT og Friluftsrådene jobber for å utvide tilbudet ytterligere til neste år. – Målet vårt er å gi så mange barn som mulig, anledning til å få en grunnleggende innføring i friluftsliv. Vi har satt opp noen obligatoriske emner som alle må innom, resten varierer litt fra sted til sted. Alle barna skal lære litt om allemannsretten, de skal lære litt om å forstå kart, om å slå leir og de skal gjennomføre en litt lengre tur eller ekspedisjon, sier Morten Dåsnes, daglig leder i Friluftsrådenes Landsforbund.

Finn ut hvor i landet det nå arrangeres friluftskoler ved å se: friluftsskole.no

Kommentarer

Tilbake til toppen

LES OGSÅ

Følg oss