Menu

Feire jul til fjells?

Drømmer du om å feire jul til fjells, men har ikke tilgang til egen hytte? Besøk en av DNT sine hytter og la julestemningen sige på.

Ikke bare i romjulen, men også på selveste julaften og nyttårsaften står DNT-hytter klare for å ønske deg velkommen. Er du redd for å ikke få hvit jul i byen, er sjansene større her!

Jul på Haukeli

I 1000 meters høyde, ved inngangen til Hardangervidda Nasjonalpark, ligger Haukeliseter Fjellstue. En perfekt møteplass mellom øst og vest og Norges mest populære DNT-hytte.  Her markeres julen på skikkelig vis, med tettpakket og tradisjonelt program. Kortreist lokalmat, naturskjønn hvit utsikt og herlig julestemning i høyden. Ta med deg familie, kolleger, møt venner eller få nye bekjentskaper. For hva med å rett og slett reise bort noen gode dager på egenhånd?

- Det blir alt fra julefrokost , juleverksted for barn, grøt med mandel i, fakkeltog, tradisjonell julemeny, gang rundt juletreet og selveste nissen kommer, sier Mari Stephansen, kommunikasjonsrådgiver hos DNT.

- De fleste kommer 23. desember og blir til 2.juledag, men julestemning blir det hele julen.

På Haukeli er det aking, kvistede skiløyper og toppturer for alle. Kiting på Ståvatn lokker rett utenfor. Nyt også utendørs vedfyrt badestamp og badstue med panoramautsikt mot fjellene, deilig lokal mat og hyggelig samvær. Noen minutter unna i bil ligger Haukelifjell Skisenter med familievennlige bakker, eller litt lenger unna, Røldal Skisenter - kjent for fantastiske løssnøforhold.

Nyttårsfeiring i Femundsmarka

Start det nye året med lette skiturer i Femunden Nasjonalpark! Opplev fakler, bål - og kanskje en glitrende stjernehimmel? Nyt god mat med lokale råvarer i hyggelig selskap. Og når Champagnen sprettes nyttårsaften er du ute i vinternatten, rundt bålet, sammen med de andre turdeltagerne.

Hvis dette appellerer, book deg inn på Svukuriset, en vakker, ombygget fjellgård, 830 moh. Hytta er et ideelt utgangspunkt for varierte skiturer i vennlig åslandskap. Tur til Revlingsjøene, og mot Lille Svuku og Revlingkletten. Om været tillater, kan det bli en avstikker opp på en av toppene med kjøring rett ned til Svukuriset. En annerledes nyttårsfeiring som gir deg et forsprang på vinterens mange gleder.

Fredelige og romantiske hytter

Hvis du ønsker å koble helt av, velger du en hytte som du må gå til! En liten skitur unna biltrafikken finner du de små, koselige hyttene. Her må du kanskje lage julemiddagen på en gasskokeplate og fyre i ovnen selv, og du slipper å se på TV. Husk å ta med kortstokk og en god bok.

Noen forslag:

Hallingskeid ligger 200 meter fra Bergensbanen og er en fin base for jule- og romjulsturer. Hele området nær hytta er godt egnet for barnefamilier. Det er ikke for bratt og man kan velge skitur ut fra værforhold, evne og lyst.


Tjønndalen, selvbetjent hytte i Setesdalsheiene, er et overkommelig turmål i vintermørket. Buss fra Kristiansand til Langeid, derfra drøyt seks km å gå til hytta.


Bergersætra ligger lett tilgjengelig i Sør Odal. I den koselige tømmerhytta får du den ultimate jule- og førjulsstemningen. En koselig ubetjent hytte i skogen med seks sengeplasser.


Vikerkoia ligger halvannen times kjøring fra Oslo. Den koselige, ubetjente hytta ligger like ved vei.


Les mer om Markahyttene i Oslo.

De ubetjente og selvbetjente hyttene er de rimeligste alternativene i fjellet, og er fine for en tur med kjæreste, venner og familie.

Søk etter hytte på: UT.no/hytte

Arrangerte turer

I tillegg til mange arrangerte dagsturer, kan du melde deg på flere fellesturer i julen, her følger noen eksempler:

Romjul i Huldreheimen

Romjulstur til Kaldevass (16 - 26 år)

Nyttårsaften 2015 på Stavali

Sjekk her for flere juleaktiviteter som passer deg. Riktig god jul!

Kommentarer

Tilbake til toppen

LES OGSÅ

Følg oss