Menu

NÅ KAN DU MELDE DEG PÅ 7-FJELLSTURENE

Trodde du det bare var i Bergen du kunne gå tur over syv fjell? Da må du tro om igjen. 

Bergen er kjent for å være byen mellom de syv fjell, og mange kjenner til 7-fjellsturen som årlig arrangeres her. Men det finnes flere lignende turer og arrangementer i vårt langstrakte land, og her vi gir deg turoversikten over nutene, toppene og fjellene som alle har én ting til felles: det er syv av dem. 

7-fjellsturen - Bergen

4/7-fjellsturen i Bergen er svært populært, og er faktisk Turistforeningens aller største enkeltstående arrangement med sine 8000 deltagere. 4-fjellsturen er tilbudet til deg som syns syv fjell kanskje er litt i overkant. Alle som deltar på 4/7-fjellsturen har samme mål: Å få en fantastisk dag på Bergens tak. Arrangementet har åpnet for påmelding. De siste årene har arrangementet vært utsolgt, så her er det førstemann til mølla. Giret på å delta i DNTs største enkeltarrangement? Da bør du være rask.

7-toppsturen - Bodø

Første helg i juni, hvert eneste år, arrangerer BOT og Avisa Nordland 7-toppsturen Bodø - Nord-Norges største turarrangement. Turen følger merket rundløype i Bodøs flotte bymark. 7-toppsturen er 25 kilometer lang. Blir det for langt kan du velge å gå 3-toppsturen (10 km) eller tilrettelagt løype (8 eller 5 km). Trenger du større utfordringer kan du melde deg på 7-topp Pluss, som er hele 35 kilometer lang. Velkommen til en sosial happening i marka! 

7-fjellsturen - Bømlo

Dette er en turmarsj med overkommelige fjell. Det er likevel utfordrende nok i det kuperte Bømla-terrenget. Naturen veksler fra lynghei til barskog og fjellterreng. Utsikten fra Siggjo over hele Sunnhordland er fantastisk! Nesten 300 personer fullførte marsjen i 2015. Familier og andre som ikke ønsker å gå hele traseen kan gå fem fjell og avslutte på Ersland Gard, der det er salg av mat og mulighet for gårdsbesøk og aktiviteter for barn. Blir du med? 

7-nutsturen - Sandnes

7-nutsturen er den perfekte anledning for gode kollegaer, venner eller familie til å gjøre noe kjekt sammen. Den storslåtte toppturen begynner og slutter i Sandnes sentrum. Turen passer for alle, men det er en stor fordel å være vant til å gå i terrenget. Prøv den korte eller mellomste løypen dersom du er i tvil. 29. mai er det din tur!

Saken fortsetter under bildet.

Marie og Karl Henrik på 7-fjellstur i Bergen.
Marie og Karl Henrik på 7-fjellstur i Bergen. Foto: André Marton Pedersen

Topp7turen - Drammen

29. mai kan du også velge å bli med på vårens herligste eventyr i Finnemarka. DNT Drammen og Omegn ønsker å lage et stort friluftslivsarrangement i Drammen som skal bidra til å skape et bevisst forhold til de fantastiske turområdene som omkranser byen. Derfor arrangeres Topp7turen nå for 6. år på rad. Det er også laget alternativer for deg som ikke er helt i toppform, eller har med deg små barn. Velg mellom Topp3turen (14 km) og Topptur på Torget (for de minste).

Topp7 - Trondheim

Bli med på Trondheims råeste tur søndag 12. juni. Topp7 er Midt-Norges største turarrangement med en maksgrense på 4000 deltakere i 2016. Turen er 30 kilometer og byr på spektakulære utsiktspunkter og mektige naturopplevelser langs stiene gjennom Bymarka. Det er også tre kortere varianter tilgjengelig: Topp5, Topp2 og Topp1.

Haugesund på langs

La ikke navnet lure deg, dette er også en av våre 7-fjellsturer. Faktisk kanskje årets fineste søndagstur, hvor du kan oppleve syv topper fra nord til sør i rogalandsbyen. Turen er åpen for alle, men turlaget anbefaler at du har tatt deg noen fotturer før du legger ut på Haugesund på langs. Alle barn som går turen får diplom, og alle som fullfører får en kul t-skjorte. Melder du deg på før 17. april er du også med i trekningen av et gavekort.

7-fjellsturen - Lillehammer

DNT Lillehammers 7-fjellstur arrangeres lørdag 10. september. Dette er en tur der deltakerne går i sitt eget tempo over sju flotte, østlandske fjelltopper. Det merkes også en 3-fjellstur på ca. 15 km for de som ønsker en litt kortere tur. (Det er foreløpig ikke mulig å melde seg på denne turen, da den ikke arrangeres før til høsten.)

Saken fortsetter under bildet

Fra 7-fjellsturen i Gudbrandsdalen 2015.
Fra 7-fjellsturen i Gudbrandsdalen 2015. Foto: Helle Hovden
7-fjellstur - Førde
18. juni kan du være med på en svært krevende 7-fjellstur i regi av Indre Sunnfjord Turlag. Toppene som skal overvinnes er Fureviknipa, Skinnbrokja, Fauskevarden, Halbrendsnipa, Hafstadfjellet, Viefjellet og Førdsnipa. Tar du utfordringen?
 

7-fjellstur - Gudbrandsdalen

Har du lyst å oppleve å skue utover villreinens rike? Da må du bli med på 7-fjellsturen i Gudbrandsdalen 30. juli. Du får også med deg dette ganske uvanlige synet om du velger 3-fjellsalternativet som tilbys. 7-fjellsturen er 26 kilometer lang, og tar ca 8 timer + pauser. Bli med og nyt den fantastiske utsikten over Furusjøen og de mektige 2000 meterstoppene mot nord!
 

7 søstre - Helgelandskysten

Sentralt på Helgeland, rett sør for Sandnessjøen på sagnomsuste Alstenøya, ruver den kjente fjellrekka De syv søstre. Som fotturist er det en opplevelse å ferdes over disse toppene. Turen er meget krevende, og har du lyst å være med på fellestur bør du være rask da det kun er plass til ti personer.
 

Topp8 - Stord

Blir 7-fjellsturene litt i letteste laget for deg? Prøv deg på åtte, da vel!

Søndag 12. juni arrangerer Stord-Fitjar Turlag en tur over åtte fjelltopper. Start og mål ved Lundsæter Kraftstasjon. Den totale stigningen på turen er ca. 1000 meter, og total lengde er ca. 17 kilometer. Også på Stord finnes det alternative ruter for mosjonistene (Topp4), de nystartede og de minste (Topp1).

 

God 7ur!

Kommentarer

Tilbake til toppen

LES OGSÅ

Følg oss