Menu

BLI MED TIL FJELLS I PÅSKEN!

Påsken er høytid for fjellkos med familie og venner. Den Norske Turistforeningen legger alt til rette slik at du kan skreddersy din perfekte påskeferie.  

–I år kom påsken litt brått på for mange, og ikke alle har rukket å planlegge påsketuren til fjellet. Fortvil ikke - DNT har alternativer som passer små og store, og vi kan garantere påskestemning i fjellveggen, sier generalsekretær i Den Norske Turistforeningen, Nils Øveraas.

I ukene som har vært, og ukene som kommer skal DNT forberede påskefjellet til alle som vil til fjells. Vi har markert tusenvis av kilometer med kvist og sørget for at alle betjente, selvbetjente og ubetjente hytter har nok av provianter til å huse alle som skulle stikke innom. Se kart over DNTs merkede vinterløyper.

Glem PlayStation og iPad

Flere av hyttene til Turistforeningen er utstyrt med aktivitetsledere- og veiledere i påskeferien. Aktivitetslederne tar dine og andres barn med på skilek, skiturer, snøhulegraving aketurer og annen moro både ute og inne. Her vil barna få nye venner og minner for livet.

Aktivitetslederne er på plass på følgende hytter mellom torsdag 24/3 til søndag 27/3

 

Det er spesielt populært for barnefamilier å bo fast på en betjent hytte. Men det er også fint å gå fra hytte til hytte i påsken. DNT kan tilby betjente, selvbetjente og ubetjente hytter for enhver smak, ta en titt på ut.no. På noen av de ubetjente/selvbetjente hyttene kan man også være med på aktiviteter hvis man melder seg opp på forhånd, som for eksempel Alexander Grieghytten. Aktivitetene varierer fra hytte til hytte, men et eksempel på en av aktivitetene Påskeferie for hele familien på vintereldoradoet Ådneram 23.mars – 27.mars

Johan, 5 år, i farta!! Vinterferie og skiglede, og gleden av å greie det sama som storesøskena.
Johan, 5 år, i farta!! Vinterferie og skiglede, og gleden av å greie det sama som storesøskena. Foto: Liv Berit Romtveit

Dropp bilen, ta toget!

Det er selvfølgelig veldig behagelig å bare kaste seg i bilen å kjøre av sted, men hva med å prøve å ta toget i år? Det er nemlig enklere enn du tror å ta toget til fjells. Her kan du se noen av reiseforslagene vi har satt sammen hvis man ønsker å la bilen stå. 

Ut på tur - aldri sur

I år har det vært hett om påsketurene våre, spesielt de over flere dager. Her er et lite utvalg av de turene vi fortsatt har noen ledige plasser på:

  • Påsketur i Jotunheimen 23.mars – 28.mars. 
    Turen går gjennom sentrale deler av Jotunheimen, fra Sognefjellet til Gjendesheim. Fantastisk utsikt til Majestetiske tinder, topper og breer i variert terreng. Påskeaften feirer vi selvsagt på Gjendesheim, som er kjent for sitt gode kjøkken og hyggelig atmosfære. Bli med på skitur fra hytte til hytte i påsken, mer tradisjonell enn det blir du ikke!

Ungdom?
Er du over 13 og kanskje litt lei av familietur med foreldre og småsøsken? Vi skjønner det, og har derfor satt sammen noen alternativer hvor du kan dra på tur med andre ungdommer. Bli med på påsketur til Urdvassbukta ved Henneseidvannet. Pakk solkrem, kvikk lunsj og sovepose, vi skal campe i hytter og i oppsatte lavvoer. Her vil du garantert få nye venner og minner for livet.

Eller er du kanskje en sprekis? Blir med på årets topptur på påskeaften til Buskrednosi (1505 MOH). Turen går opp via Vigdalsstølen, og om føret er godt er det bare å glede seg til nedturen.

eller...

2. påskedag følger vi opp suksessen fra 2015 og tar «langturen gjennom fjella», fra Trollbergtjern til Rakkestad sentrum. Dette er den perfekte turen for deg som vil tøye egne grenser litt, og som er trent med å gå lenge i vekslende terreng. Det er muligheter for å gå deler av turen og bli hentet underveis. Turen varer ca 8 timer inkludert pauser. 29 km gange. 

Kommentarer

Tilbake til toppen

LES OGSÅ

Følg oss