Menu

SNØSIKKER PÅSKESTEMNING I FJELLET NÅ

Det er lov å la seg friste til fjells. Tidlig påske gir gode snøforhold. Flotte turer og opplevelser venter på fjellfolket.           

 PÅSKEN står for døren og mange står på farten til fjells, der tradisjonsrike påskedrømmer kan gå i oppfyllelse. Da er det også på sin plass å snakke om været og føret. I vårt langstrakte land er det alltid en del variasjoner, så sjekk forholdene der du skal. 

På ut.no/kart kan du sjekke snøforholdene over hele landet (huk av til venstre på kartet for å markere for skiføre). Den Norske Turistforening lager dessuten føremeldinger for utvalgte tur- og fjellområder. Sjekk også fjellstyrenes påskeføre-oversikt.

Slik er det på påskefjellet nå

Marit Djupvik, hyttedriftsansvarlig hos DNT Bergen og Hordaland, er optimistisk for hordalendingenes påske.

- Ved våre hytter er det generelt godt med snø og flotte skiforhold. Været har uvanlig nok vært strålende en ukes tid i Bergen. I Bergsdalen, bare halvannen time fra Bergen, ligger hyttene Høgabu, Gullhorgabu og Vending, til disse er det kvistede løyper. Her meldes det om strålende skiforhold. Størst trykk blir det nok på Hallingskeid som ligger nær Bergensbanen, hvor det er  hyttevert fra i morgen. Vending og Gullhorgabu er også populære, og enkle å gå inn til. Det er meldt noe gråere fremover, og mer vind, men ikke noe å la seg skremme av. Det er generelt nok med snø og gode skiforhold. Les mer her.

Driftsleder for hytter og løyper for DNT sør, Mie Kaasa er også fornøyd ved inngangen til høytiden.

- Jeg har nettopp fått et bilde fra hytteverter på Josephsbu i Setesdal Vesthei. Der er det blå himmel, mye snø og norske flagg som vaier i vinden. Slik ser det også ut på våre øvrige hytter nå. Syv av dem har hytteverter; fra Sloaros ved Haukeli i nord, til Lakkenstova i sør.  Det er meldt litt vind, men meldingen er bedre nå enn i starten av uken. Og på tirsdag skal den snu til det bedre. Det ligger an til en bra påske her i sør! Les mer.

På Haukeliseter på Hardangervidda er det helt fantastisk nå, sier resepsjonist Håkon Aartun.

Vi har sol og lite vind, masse snø, nattefrost og faste, skarpe spor om morgenen. Ut over dagen blir det mykere og typisk vårskiføre. Dessuten har vi snøbar, badestamp og masse aktiviteter for små og store. I helgen blåser det kraftig opp, men deretter blir det fint med moderat vind, litt skyer og litt vind. Det er bra løyper både nordover og sørover herfra, og god grunn til å ta turen til fjells.

Vi har flotte forhold i våre områder, sier Kari Merete Horne, leder for kommunikasjon i DNT Oslo og Omegn.  

Oslo har hytter og ruter på Hardangervidda, Skarvheimen, Jotunheimen, Breheimen, Rondane, Dovre, Femundsmarka og Langsua.
 - Det har vært mildt noen dager, så snøen har satt seg veldig godt. Nå er det kaldt om natta og sol om dagen, som gir harde løyper om morgenen, og mykt, fint påskeføre utover dagen. Helt nord i Rondane er det litt lite snø, ellers er det ganske påskeperfekt egentlig. Og ikke minst er det påskeplass. Den travleste helgen er faktisk nå i palmehelgen, forteller hun. Bare å ta turen altså!
Se oppdaterte bilder og hele oversikten over førerapporten over de ulike fjellområdene til DNT Oslo og Omegn her.

Mer informasjon om påskefjellet finner du i artikkelen "Garantert påskestemning". 
                

Gode forberedelser er halve turen

Bli pakkeekspert: Se video om hva du trenger å ha med deg på vintertur og hvordan du pakker fjellsekken her.

Kvistete ruter: Årets kvistekart og mer informasjon om vintermerkingen finner du her.

Fjellvettreglene i ny tapning: Planlegging og gode forberedelser et av de nye aspektene i årets oppdaterte Fjellvettregler.

Gode mobilråd: Mobil er både nyttig og fint, så lenge du har batteri og dekning.. Sjekk 10 gode mobilråd.

Yr.no: Følg med på påskeværet, trafikkmeldinger og snøskredinfo her.

Kommentarer

Tilbake til toppen

LES OGSÅ

Følg oss