Menu

TIDENES SOMMER I FJELLET

Turistforeningens melder om rekordvekst i medlemmer og besøkstall på hyttene i sommer. Aldri har så mange overnattet på en betjent DNT hytte, og aldri har foreningen hatt flere medlemmer. Ønsket om en aktiv og opplevelsesrik sommerferie trekker folk til fjells.

Flere av DNTs turisthytter har så langt hatt tidenes beste sommer.

- DNT har de siste årene jobbet hardt med å utvide tilbudet vårt, slik at stadig flere grupper, slik som barnefamilier og ungdom, finner det attraktivt å tilbringe ferien i fjellet. I tillegg fokuserer hyttene på å lage god, lokal mat til slitne fjellvandrere, sier generalsekretær i DNT, Nils Øveraas.

DNTs Oslo og Omegn, som har de fleste betjente hyttene i de store fjellområdene i Sør-Norge, kan melde om rekord i antall overnattinger, og en økning på 15 prosent fra i fjor. Gjendesheim i Jotunheimen har all time high for en måned på en DNT hytte, med 6162 besøkende i juli. Også Trollheimen og Sylane melder om rekordoppsving i besøket, det samme gjelder for Ryfylkeheiene, Lysefjorden og Hardangervidda.

Her finner du mer informasjon om DNTs hyttetilbud

Mange av hyttene melder om at de opplever at flere bor lengre på hytta, og bruker den som base for turer og aktiviteter i nærområdet.  I tillegg melder de om stor interesse for å gå Norge på tvers, som er en av DNTs SignaTurer

Både aktivitet og avslapning 

Nils Øveraas gleder seg over at stadig flere oppdager Turistforeningshyttene. Lysten til å røre på seg i ferien er stor, og aktiv ferie er typisk norsk, hevder han:
- Fjelltur som ferieform vinner stadig nye tilhengere. Det har blitt en vane for folk å velge en aktiv ferie, samtidig som mange opplever at naturen gir påfyll og avslapning, sier han.

Barnevennlig

Barnefamilien er en av gruppene som står for den store veksten.  Dette forklarer DNT med et bredt og allsidig tilbud hele året.
- Vi har aktivitetsledere for barn på hyttene våre, og spennende turer for store og små. Det har gjort at barnefamilier like gjerne velger betjent hytte i fjellet som Bamseklubb i Syden, sier Øveraas.

I tillegg har organisasjonen i år lansert familiemedlemskap.
- Det gjør det enkelt for hele familien å bli medlem, slik at alle kan nyte godt av tilbudene. barn under 12 som er emdlem bor for eksempel gratis på alle våre selv- og ubetjente hytter, minner Øveraas om. 

Les mer om familiemedlemskap her

Medlemsrekord

Bookingtallene for august og september tyder på at rekordsommeren fortsetter. Medlemstallene peker i samme retning. Den Norske Turistforening har aldri hatt flere medlemmer.
- 279 543 mennesker er nå medlem av DNT - en økning på landsbasis på 7,3 prosent sammenlignet med samme tid i fjor. Det er utrolig viktig at folk velger å være medlemmer, da støtter de arbeidet vårt slik at vi kan fortsette å tilrettelegge stier, arrangere turer og vedlikeholde hytter over hele landet, sier Øveraas. 

Les mer om medlemskap her

Kommentarer

Tilbake til toppen

LES OGSÅ

Følg oss