Menu

7 påskeaktiviteter du kan gjøre sammen med barna

For de fleste har de siste ukene vært tøffe, og vi trenger å slappe av og kose oss litt i påskeferien. 

– Her er noen hyggelige og enkle aktiviteter som vil gi påskestemning til store og små, sier Kristin Juliebø, kommunikasjonskonsulent i MatPrat. 

1. Egge-challenge: Hvordan slippe et egg fra fra 2,5m høyde uten at det knuser når det treffer bakken? Er det mulig? Kanskje kan dere utfordre familien eller naboen til en liten konkurranse? Om du ikke har flere i familien som vil være med, er denne super digital aktivitet.

2. Hvem gjetter ingrediensen? Her trenger du bare fantasien og det du har på kjøkkenet. Finn frem 5 ingredienser fra kjøleskap og skuffer, sett bind på barnas øyne og la dem gjette.

3. Dekorer egg sammen: Dette er en veldig koselig familieaktivitet, og her er det ingen konkurranse og mange nivåer. Dere kommer langt med tusj eller vannmaling.

4. Så karse i eggeskall: Karse smaker veldig godt på brødskiva, og er veldig lett å lage selv hjemme. Har du tomme rene eggeskall kan du plante karsen i det, alternativt i en avklippet melkekartong. Du trenger bare bomull og karsefrø fra butikken, eventuelt også egg, resten har du hjemme.

5. Påskequiz om egg: Hvem i familien kan mest om egg? Påsken er høysesong for quiz – og ikke minst eggets høytid. Her har vi samlet 15 spørsmål om egg som hele familien kan prøve seg på.

6. Hjemmelaget påskegodis: Påskegodisen til påskeegget lager du enkelt selv. Sammen med barna er både sjokoladeboller og marspipanstenger med kakestrøssel en aktivitet som ikke krever mye, men som gir mye kos.

7. Påskerebus: Klipp i gamle aviser eller blader, lim eller teip utklippene på ark og lag enkle spørsmål til bildene. Her kan også barna lage oppgaver til voksne. Nummerer oppgavene og så må de løses en etter en til man finner eggene ved siste post.

Kommentarer

Tilbake til toppen

LES OGSÅ

Følg oss