Menu

Fjellstyrene 100 år - Feirer med 100 gaver - Finn og vinn i fjellet i sommer!

Fjellstyrene i Norge feirer 100 år med å invitere hele Norges befolkning på skattejakt. I alle statsallmenningene i landet blir det nå lagt ut 100 gavebokser og de som er så heldige å finner en av gavene – vinner gratis fiske i 100 år.

Kilde: fjellstyrene.no

Fjellstyrene ønsker i år å gjøre noe utenom det vanlige for å invitere befolkningen med på feiringen. På www.fjellstyregavene.no kan man følge med på hvor boksene er lagt ut, og hvilke bokser som blir funnet gjennom sommeren. Fjellstyrene forvalter alle våre statsallmenninger og for 100 år siden, i 1920, kom Fjelloven, som regulerer folks bruk av allmenningene. Disse store naturområdene har siden den første nordmann, vært et spisskammers for befolkningen. Her har man hentet ressurser i flere tusen år og fjellet har alltid vært viktig for folk i fjellbygdene. I 1920 kom endelig loven som blant annet beskytter befolkningens bruksrett av områdene.

I sommer forventer man storinnrykk av nordmenn på ferietur. Med 330 hytter og flere tusen fiskevann vil nok statsallmenningene bli mye besøkt av ivrige fiskere på jakt etter gaveboksene.

"Fiske er populært hos fjellstyrene og svært mange bruker fjellstyrenes tilbud. Årlig selger fjellstyrene ca 70.000 fiskekort. God tilrettelegging, tilgjengelig informasjon og rimelige priser, gjør fjellstyrenes tilbud atraktive", forteller daglig leder i Norges Fjellstyresamband, Jan Borgnes. Fjellstyrene driver aktiv fiskeforvaltning, bl.a. med settefiskanlegg.

Fiskekort selges lokalt og på nett gjennom Inatur.no. På Inatur.no finner du også mange av fjellstyrenes 330 hytter og buer.

Fjelloppsynet er ansatt hos fjellstyrene og er lommekjent i sine statsallmenninger. Fjelloppsynet vil gjennom sommeren guide deg til de beste fiskevannene og kanskje også dele et og annet tips om hvor det kan være fornuftig å lete etter 100-årsgaven. Følg med på www.fjellstyregavene.no.

"Vi håper flere kommer seg ut og får oppleve de mulighetene statsallmenningene gir", sier Borgnes. "Statsallmenningene omfatter til sammen nesten 30 mill daa. Her er det noe for enhver. En tur til Hardangervidda, Jotunheimen, Rondane, Dovre eller Børgefjell på skattejakt i sommer er vel noe som kan friste de fleste. Jakten på de 100 fiskekortene med varighet i 100 år vil pågå gjennom hele sommeren. Her blir det skattejakt for både store og små, både til skogs og til fjells i hele Sør-Norge. "Fjellstyrene ønsker deg velkommen og skitt jakt etter 100-årskortet" avslutter han.

 

Media

Kommentarer

Tilbake til toppen

LES OGSÅ

Følg oss