Menu

Bedre småviltjaktår

  • Skrevet av  Paal Larsen

Årets småviltjakt er godt i gang, og mye tyder på en sterk framgang fra i fjor, både når det gjelder ryper og skogsfugl. 

Sommerlige forhold

Fra 10. september var det nærmest sommerlige forhold, slik at fuglen har trykket godt og ikke vært særlig sky. De med hund har hatt noe problemer med vitringen da finværet gjør at det blir for tørt. Men, det er jo vanvittig flott å være til fjells når man bare kan legge seg ned midt på dagen og ta en lur. Det er ikke så ofte det går an + at det nok er lurt å ta både to og tre timers pause fra kl. 12. når det er så tørt og håpløse forhold for de firbente.

Nord i Nord-Trøndelag rapporteres det til dels om store kull og godt voksne kyllingerbåde på ryper og skogsfugl.Med begrenset antall stamfugl blir det langt imellom kullene men uansett en klar fremgang fra i fjor.

Vi er dermed trolig inne i et bedre år for småviltjegere, som har søkt ut i terrengene ganske mannjevnt.

Bare ei ukes tid av småviltjakta er tilbakelagt, og med den starten årets jakt har hatt, vil nok mange i løpet av høsten ta flere helgaturer ut i terrenget.Det er jo om ikke annet en svært viktig rekreasjon for mange. –Fortsatt skitt jakt!

Kommentarer

Tilbake til toppen

LES OGSÅ

Følg oss