Menu

Ny jakt på villsvin i Trøndelag

Etter at det onsdag ettermiddag ble skutt et villsvin i Tydal var det noe usikkerhet om dette kunne være samme villsvin som det var viltkamerabilde av senest tirsdag kveld. Nå er denne tvilen borte i og med at det klokken 01.02.58 i dag tikket inn et nytt bilde på viltkameraet i Rognes i Midtre Gauldal.

Villsvinet som ble skutt onsdag ettermiddag i Tydal, en galte på 65 kilo, var norges nordligste observasjon og felling av villsvin noensinne. Dette har miljødirektoratet bekreftet.

 

Jakt igangsatt

Villsvin er definert som uønsket i Norge og er derfor jaktbar hele året der det måtte dukke opp. Oss bekjent er det igangsatt jakt i Rognes i dag. Det er sporsnø i området.

 

 

 

Dette villsvinet ble skutt i Tydal onsdag ettermiddag. (Foto: Privat)

 

 Flere villsvin

Med de sikre observasjonene vi nå har hatt er det grunn til å tro at det er enda flere villsvin på farten i disse områdene. Det kan kanskje være en utfordring å fokusere på at kløvspor man påtreffer i terrenget kan være fra noe annet enn rådyr og hjort men at det kommer inn flere observasjoner fremover er veldig sannsynlig.

Sør i Sverige har det i flere tiår blitt drevet massiv jakt, villsvinene som nå blir historiske i Norge har helt sikkert utvandret fra disse bestandene.

I Norge er det kun i Østfold at det er en fast stamme. 

Kommentarer

Tilbake til toppen

LES OGSÅ

Følg oss