Menu

Har du husket jegeravgiften ?

  • Skrevet av 

 

Skal du drive jakt eller fangst i Norge må du være registrert i Jegerregisteret og betale jegeravgiften for inneværende jaktår. Avgiften gjelder for hele landet og for jaktåret regnet fra og med 1. april til og med 31. mars. Jegeravgiftskortet kan også brukes til å dokumentere at du er registrert jeger ved søknad om erverv av våpen hos politiet og i butikken ved kjøp av ammunisjon.

Har du aldri jaktet før, må du først avlegge jegerprøven. Hvor du kan avlegge jegerprøven får du vite ved å kontakte eksamensansvarlig for jegerprøven i kommunen du tilhører. Dersom du består eksamen, blir du registrert som jeger i Jegerregisteret. To til fem dager etter registreringen vil du få tilsendt et jegeravgiftskort i posten.

Dersom du ikke har mottatt jegeravgiftskort for inneværende jaktår kan du bestille jegeravgiftskort med faktura og betale jegeravgiften via bank/posten. Du vil motta jegeravgiftskortet til folkeregistrert adresse i løpet av 2-5 dager. Du kan velge å få tilsendt jegeravgiftskortet til en midlertidig adresse. Husk å bestille kvittering fra bankenes betalingssentral dersom du betaler jegeravgiften via bank/posten.

Du kan betale jegeravgiften med Visa, MasterCard eller American Ekspress http://www.brreg.no/registrene/jeger/jegeravgift_bestille.html  Betalingen blir registrert umiddelbart. Med en gang betalingen er gjennomført kan du skrive ut en midlertidig kvittering som er gyldig i 10 dager. For utenlandske jegere er den midlertidige kvitteringen gyldig i 30 dager. 2-5 dager etter at betalingen er gjennomført vil du motta den permanente kvitteringen som er gyldig hele jaktåret. Kvitteringen sendes til folkeregistrert adresse. Du kan også velge å få tilsendt kvitteringen til en midlertidig adresse. Når betalingen er gjennomført på vår internettside kan du med en gang registrere deg som lisensjeger, eller kjøpe jaktkort på internett fra ulike tilbydere.

Nyttige linker

Kommentarer

Tilbake til toppen

LES OGSÅ

Følg oss