Menu

Den store mårfangeren

  • Skrevet av 


Tom Halvorsen (53) er over middels interessert i jakt og fangst og har bedrevet jakt siden tenårene.

 
Han vokste opp sammen med 3 jaktinteresserte brødre og det som satte det hele i gang var onkel`n som hadde «Donker». Det var hare og rådyr det gikk på de første årene og flere støver-arter ble prøvd, med finsk-støver som en klar favoritt. Etter hvert har Tom endt opp med en drever som han kaller «mini-støver`n». Nå går det på hjort, rådyr, rev og hare i tillegg til mårfangsten som han starta med i 2007.
 
30 mår første sesongen
Tom har i sesongen ca. 30-35 aktive feller ute, mange av dem på faste plasser som har fanget godt tidligere. Han bruker konsekvent kasser med Belisle eller Coni-Bear. Han setter helst kassene vertikalt i et tre med inngang fra toppen. Honning er hovedlokkemiddelet. Han har prøvd syningfeller, men disse kom ikke i nærheten av fangstene i kasser og Belisle/Coni-Bear. Og med de fangstene Tom kan vise til så er dette «råd» det er verdt å lytte til.
 
146 på 7 sesonger
Siden han startet i 07 har Tom fanget 146 mår, ett snitt på over 20 hvert år noe som er oppsiktsvekkende bra. En viktig innsats for hønsefuglbestanden er det også i tillegg til fin rekreasjon og trim. Med skinnprisene vi har hatt på mår så blir det en pen hobbyinntekt utav det også.
 
Sesongstart 1. november
Lørdag starter årets sesong så det er bare å la seg inspirere og komme seg ut i skogen for å spenne opp fellene. De fleste «jakt-butikker» har forskjellige slags feller til mår for salg. I år er det også smågnagerår i store deler av landet noe som ofte fører med seg store kull av mår. Som Tom sier: Husk grunneiers tillatelse, merk felle med navn og tlf. og plasser fella så høyt som mulig. Tom har minimum 1,60 opp til underkant av fella.
Tykk granskog, bekkeleier er plasser måren ferdes i/langs. Tom flytter fellene på spor når snøen kommer. SKITT FANGST!

Kommentarer

Tilbake til toppen

LES OGSÅ

Følg oss