Menu

NJFF-jubel i blykampen

  • Skrevet av 
Jubelen står i taket hos NJFF etter at den langvarige blykampen ser ut til å bli kronet med seier: I dag ble det klart at Stortingets energi- og miljøkomite går inn for å gjeninnføre blyhagl til jakt på fast mark.

​​​​- Dette var svært gledelige nyheter for oss. Vi vil takke flertallet i Energi- og miljøkomiteen for den tillit de har vist landets jegere, sier forbundsleder Runar Rugtvedt i Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Det offisielle referatet fra dagens behandling i Energi- og miljøkomiteen er foreløpig ikke klart, men NJFF har fått tilgang til informasjon som viser full seier i blykampen. Det innebærer at komiteen går inn for å tillate bruk av blyhalg til jakt utafor våtmarksområder og skytebaner. 

Tyngden i en organisasjon
- NJFF har arbeidet for denne løsningen i mange år. Nå skal vi som er jegere vise at vi er denne tilliten verdig, sier Rugtvedt.

NJFF har gått grundig til verks etter landsmøte-vedtaket i 2009, og har samlet inn og dokumentert fagkunnskap omkring blyhagl. Utallige timer er brukt av sentraladministrasjonen både i utrednings- og lobbyarbeid, og tillitsvalgte på alle organisasjonsnivå har vist en formidabel innsats som gjorde at NJFF klarte å legge hele breisida til.

- Denne seieren viser hvilken tyngde og slagkraft vi som organisasjon har. Kampen kunne ikke vært vunnet uten at alle bidro, sier NJFFs informasjonssjef Espen Farstad.

Stortingsbehandling neste uke
Arbeiderpartiets Dok 8-forslag fra Eva Kristin Hansen, Trond Giske og Dag Terje Andersen ble fremma av Ap, Høyre og Frp da saken kom opp til sluttbehandling. I komiteens tilråding heter det at "Stortinget ber regjeringen legge til rette for å tillate bruk av blyhagl til jakt utenfor våtmarksområder og skytebaner". Forslaget fikk også støtte fra Senterpartiet:

– Fornuftig og på høy tid. Jeg ser fram til at dette forbudet blir fjerna, sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum til Senterpartiets nettsider.

Fortsatt gjenstår altså Stortingets behandling av saken, som foreløpig er beramma til 3. februar. Med et solid flertall i Energi- og miljøkomiteen er det imidlertid svært liten sjanse for at Stortinget lander på noen annen beslutning.

Kommentarer

Tilbake til toppen

LES OGSÅ

Følg oss