Menu

Stor albino elgokse

  • Skrevet av 

De siste årene har vi hatt flere episoder med observasjoner av albino elg i Norge og Sverige. Den mest kjente var «kjendiselgen» Albin som holdt til i Østfold. En dansk elgjeger som felte dyret i 2011 var ikke klar over jaktlagets fredning av akkurat denne elgen. Han fikk også drapstrusler i etterkant. Det har vært vanlig at jaktlagene har freda disse elgene, men det har alikevel vært en sjeldenhet at de har blitt så stor som Albin ble. Da den ble felt var han en staselig 10 tagger.

20 tagger rett inn for Kongsvinger

Elgen på bildet som er tatt av Sonny Orebjörk i  Södre Treskog i Värmland er en staselig fjølokse med ca. 20 tagger. Sonny hadde hørt om oksen som flere hadde observert i området. Etter lang tids spaning og leting dukket den endelig opp og Sonny fikk tatt noen fine bilder. Området den er observert i ligger rett på andre siden av grensen inn for Kongsvinger.

Berger den i jakta…

Også i Sverige er det vanlig å «spare» albino-elger. Men når den nå begynner å bli så staselig som denne elgen kan det jo være vanskelig å holde igjen. Det er heller ikke usannsynlig at den beveger seg inn på norsk side i løpet av høsten og det hadde vært artig å visst om noen i dette området har observert den. Vi er også interessert i andre bilder av albino elger eller andre «rariteter» i norsk natur. Send inn via våre nettsider.

Kommentarer

Tilbake til toppen

LES OGSÅ

Følg oss