Menu

Nå er det jaktsesong

  • Skrevet av 

Høsten betyr jaktsesong, og flere og flere velger å reise med fly for å dra på jakt. Slik pakker du før flyreisen med våpen og hund. 

Reglene for frakt av våpen på fly er enkle å forholde seg til.

- Reglene for pakking av våpen i bagasjen er oversiktlige og klare. Kikkertsiktet til våpenet ditt kan du ha med deg i håndbagasjen, men ellers er det ikke lov å ha våpen, våpendeler eller ammunisjon som håndbagasje. Dette er regler uten unntak, sier kommunikasjonssjef Joachim Westher Andersen ved Oslo Lufthavn.

Separate forsendelser
Alle våpen skal tas med som innsjekket bagasje og sentrale våpendeler skal sendes separat. For eksempel sendes sluttstykket/forskjeftet i en egen bag, mens selve våpenet legges i en ryggsekk eller egnet kasse. Både bag og ryggsekk/kasse sjekkes inn.

Det finnes også grenser for mengden innsjekket ammunisjon som kan sjekkes inn. Denne er på 5 kilo per reisende. Passasjerer som reiser med ammunisjon må informere flyselskapet ved innsjekk om bagasjens innhold. Ammunisjonen skal være forsvarlig pakket i originalemballasjen, i divisjon 1.4S, kun UN 0012 eller UN 0014, inntil 5 kilo (11 lbs) bruttovekt per person, og kun for passasjerens eget bruk. Ammunisjon med eksploderende eller brennende prosjektiler er ikke tillatt. Det er ikke tillatt å pakke flere personers tillatte mengde i samme bagasje.

Man kan bare ta med ammunisjon til utlandet dersom det er tillatt på bestemmelsesstedet, samt alle steder den reisende eventuelt mellomlander.

Noen flyselskap tar ekstra betalt for å frakte våpen. Ta kontakt med ditt flyselskap for informasjon om priser.

Reiser du med hund?
- Hovedregelen er at alle dyr må oppbevares i egne bur og sendes i lasterommet. Noen flyselskapet godtar små hunder i kabinen i små bur eller vanntette bager, sier Andersen.

- Vår klare anbefaling er å sjekke med flyselskapet ditt i god tid før avreise. Det er viktig at alle som reiser med våpen og ammunisjon i innsjekket bagasje også gir beskjed om dette ved innsjekk, er Andersens avsluttende oppfordring.

Forventer mange jegere på reise
Hos Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) forventer man at flere jegere skal ut å fly i løpet av høsten.

- Spesielt rypejegere tror vi kommer til å røre på seg i årets sesong. Rypeåret her nede i Sør-Norge er ganske dårlig, men det meldes om fantastiske forekomster lengre nord i landet, sier informasjonssjef Espen Farstad i NJFF.

- Vi er glade for at Oslo Lufthavn kommer med god informasjon til våre medlemmer, slik at man vet hvordan man skal te seg når man reiser med våpen og hund, avslutter han.

Kommentarer

Tilbake til toppen

LES OGSÅ

Følg oss