Menu

Skjøt jerv på vei til elgpost

  • Skrevet av 

Martin Haarseth (21) som jakter elg i Engerdalslia vest for Engerdal sentrum fikk en rå jaktopplevelse når han tirsdag morgen var på vei inn til en elgpost.

Når han skulle passere ei stor myr merket han at finsk-spetsen ble oppmerksom på noe. Etter litt bruk av kikkerten fikk han øye på jerven ca. 400 meter ute på myra.

Martin forteller; «Da startet en intens smyging innatt trea langs myra for bikkja og je, et adrenalinkick verre enn noe anna… Så kom je etter hvert såpass innpå at je fekk skutt jervetispa på 9,1 kg. –Nå gjeld det å finna en utstopper som bøter ei 338 kule….» Helt klart en rå opplevelse for den unge jegeren som om noen måneder får en flott utstoppet jerv på hedersplass hjemme i stua. Vi gratulerer!!

Ble skutt jerv søndag også

Det er tydeligvis mye jerv i Engerdalen i tillegg til bjørn som vi har skrevet om i tidligere artikkel. At det blir skutt to jerver på så kort tid i samme kommune av elgjegere tyder på at bestanden er høy. Jerven som ble felt søndag ble felt i området rundt Granbergtangen av Emil Husfloen som satt på elgpost.

Begge jervene antas å være årsunger.

Kommentarer

Tilbake til toppen

LES OGSÅ

Følg oss