Menu

En vinter som pelsjeger

Som jeger, fisker og fangstmann skal Jens Kvernmo (30) leve ut drømmen i vinter, langt til fjells isolert fra omverdenen.

I ei lita hytte langt til fjells i Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark, skal Jens Kvernmo og hundene hans overleve vinteren.

-Det blir ei veldig spennende erfaring, der jeg får testet meg til det ytterste både fysisk og mentalt, sier friluftsmannen fra Ogndal like øst for Steinkjer.

Forberedelser

For å kunne overleve vinteren langt til fjells har Kvernmo måttet forberede seg grundig. De 15 kilometerne inn til hytta begynner han å kjenne godt etter flere turer med utstyr og proviant. 

-Selv om livet i ei gammel koie er forholdsvis enkelt, trengs det litt utstyr og noe mat for at jeg skal klare meg. Målet er å skaffe en god del av maten jeg trenger i form at småvilt og fisk, sier Kvernmo.

Målet med oppholdet

Jens har jaktet aktivt siden han var 14 år. Det har blitt mye rådyr og fugljakt, men også en del rev og annet småvilt de senere årene.

-Som ivrig rypejeger ønsker jeg å gi mitt bidrag for at vi fortsatt skal kunne jakte ryper framover. Det er viktig at vi som rypejegere kjenner på ansvaret vi har, og også beskatter smårovviltet fastslår Kvernmo.

Like ved hytta har pelsjegeren lagt ut åte, der han håper reven kommer innom titt og ofte utover vinteren. I tillegg til at han også har et titalls mårfeller som skal røktes i håp om å lure noen eggrøvere.


Vi gleder oss til å følge med på hvordan det går med jegeren langt til fjells!
Ønsker du å følge med på oppdateringer framover, så kan du sjekke ut siden www.etviltliv.com eller følg Jens på facebook: 'EtViltLiv'.

Lykke til!

Kommentarer

Tilbake til toppen

LES OGSÅ

Følg oss