Menu

Snøskredfaren før påskehelgen

  • Skrevet av 

Over hele landet er det nå først og fremst det pågående været som styrer snøskredfaren. - Det betyr at skredfaren kan endre seg raskt og folk bør følge med daglig på varsom.no for å holde seg oppdatert, sier vaktleder i snøskredvarslingen Solveig Kosberg.

Samme skredproblem over hele landet

Nysnøflak er hovedskredproblemet over hele landet. Se følgende videoer fra NVE sin YouTube kanal for å lære mer om:

leområder, tegn på vindtransportert snø

bundet snø (at snøen har flaket seg og kan løsne som flakskred) 

De vedvarende svake lagene som har vært mye omtalt tidligere i sesongen er lagt lokk over av kraftig mildvær og påfølgende kaldere vær og er ikke et problem i øyeblikket.

Størst skredfare i nord i øyeblikket

Skredfaren ventes å ligge på 2-moderat i hele Nord-Norge de neste par dagene. 
Snøskredfaren er i øyeblikket størst i Troms, hvor nysnø og vind onsdag fører til faregrad 3-betydelig, men med noe avtakende tendens til i morgen.

-          Nysnøflak i leområder er og vil være det dominerende skredproblemet, sier Kosberg.

Situasjonen er forholdsvis lik også i Nordland, men med noe mindre nysnø ligger skredfaren her på 2-moderat onsdag.

Vestlandet

Nordvestlandet har fått mye nysnø i høyden de siste dagene. Litt påfyll av snø fra sørvest vil føre til at skredproblemet opprettholdes men flyttes inn i nye leområder fordi vinden dreier på S/SV. Det ventes ikke mer nedbør enn at skredfaren holder seg på 2-moderat.

På Vestlandet sør for Stadt er snødekket forholdsvis stabilt, og skredfaren vil også her styres av hvor mye nysnø som kommer de neste dagene. Skredfaren vil trolig ligge på 2-moderat over hele området en stund.

Østlandet

På Østlandet kommer det mindre nedbør, og kun i de vestligste delene kommer det nok nysnø til at skredfaren vipper opp på faregrad 2-moderat, ellers i området er snødekket hardt og stabilt og skredfaren liten.

Råd fra Snøskredvarslingen

Vi anbefaler folk å sette seg inn i skredproblemene og følge ferdselsrådene. Husk også at det alltid vil være lokale forskjeller i området, skredvarselet gir deg nyttig informasjon men er ikke en fasit.

-          Vi ønsker folk en fin utepåske, husk å følge med på skredvarselet daglig og gjør alltid din egen vurdering der du er, sier Kosberg.

Kommentarer

Tilbake til toppen

LES OGSÅ

Følg oss