Menu

Fjær og bjeffing i Elverum

  • Skrevet av 
Elverumsutstillinga setter rekord under Jakt- og Fiskedagene 11.-14. august, med 762 påmeldte - og fortsatt rom for etternølere. Det blir også fluebinder-maraton når Jon Strand binder fluer 24 timer i strekk for veldedighet.

​​​​​​​​Det er 54. gang at De Nordiske Jakt- og Fiskedagene arrangeres. Arrangementet har gjennom årene blitt Norges viktigste møtested for friluftsfolk, jege​​re og fiskere med over 32 000 besøkende årlig.

Jakthundfolket har en naturlig møteplass på Elverumsutstillinga som arrangeres lørdag 13. august. I år blir det ny deltakerrekord: Forrige rekord var fra 2012, med 766 påmeldte. Allerede tirsdag formiddag (2/8) var det 762 påmeldte, og det pleier alltid ry inn en del etternølere fram mot den utvida påmeldingsfristen som i år er 7. august.

- Det er veldig flott at jakthundfolket har samla seg om en slik arena som Elverumsutstillinga. Arrangørene setter stor pris på at det i år ligger an til ny rekord, sier NJFFs jaktkonsulent Roar Lundby.

Husk valpeshow​​

Ordinær påmeldingsfrist har nå utløpt, men det er altså fortsatt mulig å melde seg via NKK på web​ innen 7. august. Deltakeravgifta er da på kr 500,-. Utenlandske utstillere må også melde seg på elektronisk via NKK på web. Les mer i dette informasjonsskrivet om hvem som er dommere for de ulike klassene.

Husk også valpeshow for Elverumsutstillingas raser, som foregår søndag 14. august. Påmelding skjer fra kl. 0900 på utstillingsplassen. Bedømmingen begynner kl. 11.00. Deltakelse koster kr. 200,-.​

Maraton-fluer til sykehus​

På Jakt- og fiskedagene vil fluefisker og -binder Jon Strand gjøre et flott tiltak gjennom prosjektet "Flytying for charity": Fredag klokka 12 setter han seg ved bindestikka, og skal i løpet av de neste 24 timene binde minst 500 fluer av typen Griffiths Gnat. Fluene blir solgt, og alle som kjøper får i tillegg et lodd i en premiepott fra ulike sponsorer.

Årets mål er å samle inn så mye penger som mulig til barneavdelingen på Sykehuset Innlandet i Elverum. Pengene øremerkes til å hyre inn klovner, arrangere dagsturer og liknende på sykehuset, slik at barna får et triveligere opphold. Det kommer også til å foregå andre aktiviteter parallelt for å bidra til pengeinnsamlinga, melder nettstedetFlugfiskeinorden.se

Lover flere stunt​

- Inspirasjonen til prosjektet kommer fra forskjellige steder. Jeff "Bear" Andrews har gjort flere slike maratonprosjekt til inntekt for elvebevaring, og min egen arbeidsgiver Widerøe har årlig "Drømmeflyet / Dreamflight" der de flyr barn med kreft på en dagstur til en fornøyelsespark. Det ga meg ideen til å bruke noe jeg gjør til inntekt for en god sak. Etter 35 år på "gutterommet" foran bindestikka, fant jeg ut at dette kunne bli en fluebinder-maraton til inntekt for syke barn, skriver Jon Strand på prosjektets nettside Flytyingforcharity.com.

Strand roser velviljen han har møtt både fra Norsk Skogmuseum og fra premiesponsorene. Vil du være med og støtte dette flotte prosjektet, er det altså bare å stikke innom på De Nordiske Jakt- og Fiskedagene mellom fredag formiddag og lørdag formiddag. Strand røper ellers at han har planer om å gjenta stuntet til neste vår, men da med en annen mottaker.​

 

Kommentarer

Tilbake til toppen

LES OGSÅ

Følg oss