Menu

Tidlig høstkolleksjon fra Ricoh/Pentax

  • Skrevet av 

 

Ricoh lanserer en rekke nye produkter for levering de neste månedene; ett nytt værsikret zoom-objektiv til de profesjonelle mellomformatkameraene, en ny modell i Q-serien og en ny superzoom-modell, alle under Pentax-navnet. Dessuten kommer en spesialversjon av den prisbelønte flaggskip-modellen K-3.


HD Pentax-DA645 28-45mm F/4,5 ED AW SR

Et værsikret vidvinkelobjektiv til mellomformat med bildestabilisering er sannsynlig en etterlengtet nyhet for de som fotograferer med Pentax digitale mellomformatkameraer. Brennvidden 28-45mm tilsvarer 22-35mm i 35mm formatet og er ideelt for naturfotografering.

Objektivet har innebygget bildestabilisering og en konstruksjon med 17 linser i 12 grupper, hvorav to asfæriske linser og to med ED-glass (Extra Low Dispersion).

Det er utstyrt med den siste antirefleks-behandlingsteknikken, HD og Aero Bright Coating, samt en beskyttende SP-coating (Super Protect) på frontlinsen, som gjør det enkelt å rengjøre.

Videre har dette objektivet Quick-Shift Focus system, hvilket innebærer at man raskt veksler mellom manuell og autofokus.

Forskjellige filter kan brukes foran frontlinsen, som f.eks. sirkulært polarisasjonsfilter, noe som er uvanlig på denne typen objektiver.

Pris og levering 
Objektivet kommer på markedet i september måned og vil koste: 

 

  • HD Pentax-DA645 28-45mm: Ca.pris: kr 47.000,- inkl. mva.

 


Pentax Q-S1

En ny modell i Pentax Q-serien som erstatter tidligere Q-7. Kameraet er en oppdatert versjon av tidligere modell, både når det gjelder ytelse og utseende. Akkurat som tidligere modeller kan man bestille det i mange ulike fargekombinasjoner utover standardfargene.

Standardfargene er svart, hvit, grå og gull. De kan kjøpes som løst kamerahus, i kit med 5-15mm (tilsvarer 27,5-83mm i 35mm formatet) og i dobbeltkit med 5-15mm + 15-45mm (tilsvarer 83-249mm i 35mm formatet).

Pris og levering 
Kameraet blir levert i september måned og vil koste:

 

  • Pentax Q-S1, kamerhus. Ca.pris: kr 3.199,- inkl. mva. 
  • Pentax Q-S1, kit med 5-15mm. Ca.pris: kr 4.199,- inkl. mva. 
  • Pentax Q-S1, dobbeltkit med 5-15mm + 15-45mm. Ca.pris: kr 5.999,- inkl. mva.

 


Pentax XG-1

Er et så kalt bridge-kamera, med superzoom og følelsen som hos et systemkamera, men uten mulighet til å bytte objektiv. Dette er en type kamera for de som vil ha gode bilder, men som ikke vil ha med seg mye utstyr.

Kameraet har bl.a. 52x optisk zoom, 4,3-223,6mm (tilsvarer 24-1248mm i 35mm formatet), 16 megapixel, bildestabilisering, 3” LCD-skjerm, Full HD-video, makro ned til 1 cm fra frontlinsen.

Pris og levering 
Kameraet leveres i august måned og vil koste:

 

  • Pentax XG-1. Ca.pris: kr 2.999,- inkl. mva.

 


Pentax K-3 Prestige Limited Edition

Den prisbelønte K-3 kommer i et eksklusivt design i ”Gunmetal Grey” og kamerahuset leveres med batterigrep, to batterier, samt en spesialdesignet kamerarem. Denne versjonen kommer bare i et svært begrenset opplag.

Pris og levering 
Kameraet leveres i september måned og vil koste:

 

  • Pentax K-3 Prestige Limited Edition. Ca.pris: kr 11.990,- inkl. mva.
  •  

 

Kommentarer

Tilbake til toppen

LES OGSÅ

Følg oss