Menu

Topptur-lykke vant DNTs fotokonkurranse

Et magisk lys og en flott komposisjon. Dette har vi lyst til å oppleve, vi får virkelig lyst til å dra ut på tur, sier en enstemmig jury om bildet som vant konkurransen med tema "Aktiv vinter".
 
– Oi, det var kjekt å høre! Nå ble jeg veldig overvelda her, jeg hadde ikke forventa å vinne, sier Tone Solhaug når hun får vite at bildet hennes fra fjellet Fingeren i Ørsta har gått helt til topps i fotokonkurransen med tema "Aktiv vinter". 

Etter å ha sett gjennom over 1200 bidrag var det en samstemt jury som tilslutt kåret Tones bilde til vinner. 
– Det var ingen tvil denne gangen, alle i juryen hadde dette bildet som sin klare favoritt. Det magiske lyset fra solnedgangen var prikken over i-en, forteller Nils Øveraas, jurymedlem og generalsekretær i DNT. 

Alene til fjells
Vinnerfotografen kan avsløre at det spektakulære toppturbildet er et selvportrett. 
– Jeg fikk ikke med meg noen andre så jeg dro faktisk alene på tur denne ettermiddagen. På toppen var jeg helt for meg selv og hadde godt tid til å ta bilder med et GoPro-kamera som jeg hadde stående på stativ, forklarer Tone. 
For å få tatt bildet måtte hun derfor starte kameraet i seriebilde-funksjon og selv komme seg i riktig posisjon.
– Det måtte jo noen forsøk til før bildet satt som det skulle, men jeg ble ganske fornøyd med resultatet til slutt, ler den fornøyde vinneren.

Et magisk lys og flott komposisjon. Dette har vi lyst til å oppleve, vi får virkelig lyst til å dra ut på tur. Fotografen har vært på rett sted til rett tid og fanget øyeblikket i det sola er på vei ned. Bildet er også teknisk godt utført, det er ikke enkelt å fotografere i motlys, skriver juryen i sin uttalelse.

Mye på tur
Tone Solhaug forteller at det blir mange turer gjennom vinteren. Aller mest er hun på toppturer på ski, men det blir også tid til noen teltturer. Og kameraet har hun alltid med.
– Med bildene mine ønsker jeg å formidle hvor fint vi har det her på Sunnmøre, avslutter hun.

Vil du se flere av Tones bilder ta en titt på hennes instagramkonto.

Tone Solhaug vant 10.000 kroner og 100 flaxlodd fra Norsk Tipping. 2. og 3. plass fikk ryggsekker og gavekort på overnattinger på DNTs hytter.

Kommentarer

Tilbake til toppen

LES OGSÅ

Følg oss