Menu

Bruker Instagram for å hylle reinsdyrnæringen: Jakter bilder og videoer fra folket

  • Skrevet av 

Norsk reinsdyrkjøtt er en så sjelden råvare det bare finnes 300 gram til hver av oss i løpet av et år. Nå skal norsk stjerneregissør bruke Instagram for å finne bildene til sitt nye filmprosjekt, som blir en hyllest til en av verdens mest eksklusive råvarer.

Thomas Hilland (44) ble for mange kjent over natten da han laget musikkvideoen til låta ”Eple” av musiker-duoen Røyksopp. I sitt nyeste filmprosjekt for MatPrat skal regissøren bruke folkets egne opplevelser for å hylle den Norske reinsdyrnæringen. Bildene henter han fra verdens mest populære gram, nemlig bilde- og filmtjenesten Instagram.

 –Ved hjelp av 300 Instagram-bilder skal vi lage filmen om 300 gram reinsdyrkjøtt. Filmen skal lages av bilder sendt inn fra hele Norge, så det blir ikke film om ikke det norske folk er med og bidrar. Så enkelt, så skummelt og så spennende er det. Jeg håper virkelig at folk blir med på leken, sier regissør Thomas Hilland.

 –Vi er på utkikk etter både bilder og filmklipp. Det eneste kriteriet er at det må være postet på Instagram til en brukerprofil vi har kalt @300insta. Det kan være et fantastisk bilde fra Norge, fra turer i friluft, fra vidde eller middag på hyttetur med venner og familie. Det kan være et filmklipp fra et møte med reinsdyr, eller bare et godt smil, sier Hilland.

 Vil ha folkes opplevelser

Reklamefilmen som allerede har fått navnet ”300 Instagram”, har premiere på norske TV-skjermer i februar. Bak prosjektet står MatPrat, som har ansvaret for generisk markedsføring av reinsdyrkjøtt i Norge, på oppdrag fra Markedsutvalget for reinkjøtt.

 –Reindriftsnæringen i Norge holder i hevd en lang og stolt tradisjon som gir oss tilgang på en av verdens mest unike råvarer. Det tror jeg hele det norske folk er takknemlige for. Samtidig vet jeg at næringen selv sitter på mange fine historier og øyeblikk fra egen hverdag. Derfor ønsker vi å lage en hyllest til råvaren, fortalt gjennom folkets egne opplevelser, forteller Ragnhild Kolvereid, kampanjeansvarlig for reinsdyrkjøtt i MatPrat.

 –Selv om norsk reinkjøtt har stor anerkjennelse og etterspørsel internasjonalt, er det nok lett for oss som bor her å ta det litt for gitt. Faktum er at det kun er 300 gram reinkjøtt per innbygger i løpet av et helt år. Med en så begrenset mengde kjøtt er vi i en situasjon der råvaren er et knapphetsgode. Vi må sette pris på den eksklusive råvaren vi er så fantastisk heldige å ha tilgang på, sier Kolvereid.

  Slik kan du bli med i filmen

For å få ditt bilde eller video med i MatPrat sin nye reklamefilm trenger du en smarttelefon med Instagram-appen installert. Så må du dele bildet ditt med profilen @300insta på Instagram.

 –Fang ditt reinsdyrøyeblikk med et bilde eller en video som du vil at skal være med i filmen, eller bruk noe du allerede har liggende. Bruk ’Instagram Direkte’-funksjonen og send bildene dine til @300insta. Vi gleder oss til å se hva Norge har å by på, avslutter Kolvereid.

 Les mer om prosjektet og hvordan du deltar her.

Kommentarer

Tilbake til toppen

LES OGSÅ

Følg oss