Menu

Ti tips i vinterferien

  • Skrevet av 
 
Her er ti forskjellige vinterferieopplevelser. Nyt fridagene i naturen.  

Vil du ut i vinterferien, men vet ikke hvor? Har du vansker med å aktivisere barna selv i ferien?

Fortvil ikke, her får du tips til morsomme aktiviteter over hele landet. Uforglemmelige vinterdager på fjellet venter!

På flere av DNTs betjente hytter er det aktivitetsledere i vinterferien. Det vil si at du får både servert mat, seng og tilbud om organisert aktivitet for barna.

1.Tøffe kids i Jotunheimen

Mandag 17. februar stiller Barnas turlag med aktivitetsledere på Fondsbu i Jotunheimen. Postene på programmet er skileik, skiturer, snøhulegraving, aking, bålmat og annen moro i nærområdene rundt hyttene. For de voksne er det mulig å delta på aktivitetene sammen med barna, gå turer alene, eller sammen med andre voksne, i området.

2. Vintermoro i Telemark

Telemark Turistforening arrangerer gratis ferietilbud for 10-12 åringer i nærheten av Skien fra mandag til torsdag i vinterferien. Her blir det mulighet til å prøve alt fra kokkelering på bål til skøytelek på isen. 

3. Fleksibel ferie i Trøndelag    

Holder du til i Trøndelag kan vinterfeire på Gjevilvasshytta være spennende. Her kan du selv velge selv når man vil komme og gå og det vil også være aktiviteter med aktivitetsleder for barn og voksne.

4. Kitekamp på Hardangervidda og ved Lillehammer

Haukeliseter fjellstue har kitecamp for ungdommer både i uke åtte (17-21. februar)  og uke ni (24-27.februar). Bli med på en aktiv og spennende vinterferie! 

I uke ni (24.-25. februar)  er det kitekurs på Lillehammerfjellet. Kiteskolen holder kurs ved Hafjell eller Kroksjøen avhengig av vindforholdene, men en ting er sikkert: Området er et av Norges beste for snøkiting.

5. Basecamp på Sunnmøre og i Trøndelag

Det er ikke bare på Østlandet du kan få en smakebit på ekstremsport i vinterferien. DNT ung Sunnmøre arrangerer basecamp for ungdom mellom 13 og 17 år på Standalhytta. Fra mandag 17. februar til torsdag 20. kan ungdommene lære seg turplanlegging, snøhulebygging og kanskje til og med en skikkelig topptur. 

På Meråker i Nord-Trøndelag er det duket for basecamp fra 20. februar til 23. februar. Overnattingen skjer i snøhule, lavvo eller på DNTs hytte i Ferslia. På campen kan du prøve alt fra airbords til kiting.Omå kvelden er det duket for kos og deilig mat. 

6. Høyt og lavt i Huldreheimen

Hvis du er mellom 16 og 19 år og en erfaren skigåer, kan den tøffe turen med leder i Huldreheimen være noe for deg.  Området ligger sørøst for spektakulære Jotunheimen. Hyttene er små og koselige, og enkle å varme opp. Dagsetappene er snille med 4-5 timers marsjer, og terrenget er flatt. En perfekt tur for spreke tenåringer.  

7. Familieferie i Ryfylkeheiene

På Ådneram turisthytte i Ryfylkeheiene ønsker Barnas Turlag i Stavanger Turistforeni barnefamilien velkommen. Aktiviteter som bålbrenning, skileik og turer tilpasses været, og deltakerne oppfordres til å foreslå nye aktiviteter.

8. Vinterleir i Bodø

Også for ungdom i Nord-Norge er det mulig  å være med på vintermoro. Barnas Turlag i Bodø arrangerer tur til Lønsdal fra 24. februar til 26. februar. Leiren passer for barn fra fjerde til åttende klasse.

9. Vintertradisjon i vest

Bergen og Hordaland Turlag viderefører tradisjonen med fast opphold på Alexander Grieghytten i Bergsdalen. Dette er et uorganisert tilbud til familier som ønsker å legge opp ferien selv, hvor man kan booke seg inn enten første del av vinterferien (fredag 21.  onsdag 26. Februar) eller den siste delen av ferien (onsdag 16. februar – søndag 2. mars).

10. På hyttetur i ferien

Hvis du har lyst å tilbringe vinterferien med familien på en betjent turisthytte, kan du dra til Svukuriset, Haukeliseter,PreikestolenFondsbu eller Gjevilvasshytta som  er åpne i de to vinterferieukene. Her treffer dere andre barnefamilier å ha det hyggelig sammen med.

Eller hva med å ta turen til en av de mange  hyttene uten betjening, der du ordner deg selv?

Når er det vinterferie?

14. februar starter vinterferien for alle skolene i Akershus, Oslo, Møre og Romsdal, Nord-Trøndelag, Sogn og Fjordane, Sør-Trøndelag, Telemark, Vestfold og Østfold. Fra 21. februar til 2. mars er det fri for barna i Buskerud, Hedmark, Nordland, Rogaland, Hordaland og Oppland.

Kommentarer

Tilbake til toppen

LES OGSÅ

Følg oss