Menu

Norges artigste barnehytte er kåret

  • Skrevet av 
 
Breisjøseter Turisthytte i Alvdal Vestfjell er stemt frem som Norges artigste barnehytte. De stakk av med seieren foran Gjevilvasshytta i Trollheimen og Sæteren gård i Bærumsmarka på en tredjeplass. Breisjøseter fikk 40% av stemmene,  Gjevilvasshytta fikk 27.6% og Sæteren gård fikk 14.18%.

 

I hele sommer skal Folkets favoritthytter kåres på Norges største turportal www.ut.no Over 8000 personer vært med og stemt på kåringene så langt. 
- Det er stor mobilisering lokalt for de ulike hyttene og vi synes det er kjempemorsomt at dette skaper så mye engasjement, sier generalsekretær Nils Øveraas i DNT. Alle de seks nominerte er flotte hytter for barn og unge, så nå håper jeg mange blir inspirert til å ta turen og teste dem, legger han til. 

Stor stas

Hytta gir rabatt til DNT-medlemmer og medlemmene i DNT sitt Barnas Turlag i Alvdal er faste brukere av Breisjøseter turisthytte. Vertskapet Anne Marit og Halvor Skjøren synes det er stor stas å vinne. Breisjøseter Turisthytte ligger midt i Alvdal Vestfjell, fjellområdet mellom Rondane og Østerdalen. Hytta ligger ved foten av Storsølnkletten, høyeste toppen i området. Turisthytta ligger sentralt midt i DNT stinett og kvisteruter. Breisjøsetra er et ypperlig utgangspunkt for å bestige Storsølnkletten og for turer til Korsberghytta og Storgrytdalseter.

- Vi har en beliggenhet og en natur rundt oss, som vi mener gjør dette til et eldorado for barnefamiliene. Terrenget er blant det snilleste du kan finne for små og store turgjengere å ferdes i, samtidig som vi har Sølnkletten og andre topper for de som vil det. Sandstranda og fiskemulighetene må også nevnes, sammen med Breisjøen som en perle for kanopadling og øvrig vannaktivitet, sier vertskapet Anne Marit og Halvor Skjøren som synes det er stor stas å vinne.

400 hytter gratis for barn

Den Norske Turistforening vil i løpet av 2014 runde 500 hytter, de spredt rundt i hele Norge. Hyttene til DNT er åpne for alle, og barn som er medlemmer bor gratis på over 400 av dem. 
– Alle barn som er medlemmer bor gratis på våre selvbetjente og ubetjente hytter over hele landet, og får rabatt på de betjente hyttene. Vi vil gjøre det så enkelt og billig som mulig slik at alle kan dra på tur og ha det gøy ute i naturen, det er jo en fantastisk lekeplass, sier generalsekretær Nils Øveraas. 

Kilde: Turistforeningen etter avtale 

Kommentarer

Tilbake til toppen

LES OGSÅ

Følg oss