Menu

Engasjert satsing på varmeplagg

Den unge oppstart bedriften Heat Experience i Trondheim har tatt tak i elektriske varmeplagg. Vi elsker tanken bak alt vi kan gjøre med denne eksisterende teknologien som løser ett så enkelt problem sier Emil Asbjørnslett. Styrets leder i selskapet Heatexp AS.

Etter å ha sett seg lei på å være svett og kald designet teamet i Heat Experience to typer varmevest og mellomlagsbukse spesielt for nordiske forhold.

Slike plagg er perfekt for å erstatte tunge og ukomfortable klær som hindrer aktivitet i stedet for å motivere til aktivitet sier designer Rasmus Fannemel som har mastergrad i akkurat dette med utvikling av mellomlag plagg for kalde omgivelser.

Med støtte fra Innovasjon Norge har ungdommene avklart potensielle markeder for produktene sine og jaktmarkedet har respondert særdeles interessert. 

– Jegerne fryser mye på post, men skal du følge ungene på fotballtrening eller vente på bussen om morgenen er det også en finurlig løsning. Vesten kan også være et godt alternativ om du ønsker å senke temperaturen hjemme for å spare strøm. På den måten kan vi jo si at vesten er med på å fremme det ”grønne skiftet”, som vi alle har et ansvar for å bidra til, sier Asbjørnslett

Riktig temperatur med batteridrevet varme

Varmetrådene i vesten får energi fra et oppladbart batteri, som enkelt lades opp i vanlig stikkontakt.

– Ett enkelt trykk lar deg velge riktig temperatur. Med tre varmenivåer trenger du heller ikke stoppe for å bytte genser, sier produktdesigner Rasmus Fannemel.

Med batteritid på 5 -10 timer, avhengig av varmenivå, holder varmevesten til både korte og lange turer.

– Tar du pause, blir kroppen kald. Ved å skru på vesten når du setter deg ned, tørker du den innerste ulla samtidig som du blir varm – sånn at både du og klærne dine er varme og tørre igjen når pausen er over, sier produktdesigner Rasmus Fannemel.

Satser på folkefinansiering 

– Vi kjenner alle en frossenpinn, så vi er trygge på at dette er produkter som nordmenn vil elske, sier Emil Asbjørnslett. 

Det nystartede firmaet har holdt på mindre enn et år, og de første prototypene fungerer helt som forventet. Heat Experience satser nå på såkalt crowdfunding, eller folkefinansering, for å få produktene ut i markedet.

De første vestene blir levert i august. Kunder som er raske og bestiller nå, kan sikre seg vesten til halv pris på heatx.no, sier Emil Asbjørnslett.

FAKTA: Varmevest fra Heat Experience

•   Tre ulike varmenivåer sikrer komfort for alle utendørsentusiaster

•   Fjerner behovet for å drasse på mange lag med klær

•   Ideelt for den som liker å pakke lett

•   Perfekt for uteaktiviteter hvor man veksler mellom bevegelse og å være i ro

•   Batteridrevet: 5-10 timer, avhengig av varmenivå

•   Oppladbar lithium-batteripakke (garantert 500 oppladninger)

•   Varmeelementer av karbonfiber

•   Lettvektsplagg (maks 750 gram inkl. batteri)

•   Tar liten plass under jakken

 

•   Kan forhånds-kjøpes i dag på heatx.no via plattformen Kickstarter

Kommentarer

Tilbake til toppen

LES OGSÅ

Følg oss