Menu

Dyrlegekontor avviste hardt skadet hund

 

 En Østsibirsk Laika tilhørende Johan Kvernland fra Osen i Trøndelag ble avvist da han oppsøkte ett dyrlegekontor etter at hunden hadde blitt hardt skadet av ei gaupe under jakt.

Han ble møtt i døra til dyrlegen med ukvemsord og beskjed om å ha seg til Norge for å få behandlet hunden.  Dette med bakgrunn i at den var blitt brukt til jakt på gaupe. Kvernland måtte derfor ta med seg hunden og kjøre 20 mil inn til Mo i Rana, der hunden fikk medisinsk behandling.  Bjørn Løvstad som sammen med samene leder jakten i dette området, stiller seg uforstående til at et dyrlegekontor kan avvise en hund som er blitt skadet under lovlig jakt på denne måten. -At vedkommende har meninger om jakt er greit, men at det skal gå utover hunden er meningsløst, sier Løvstad. -Vi fryktet at de dype kuttene hadde ført til innvendige skader på hunden og var oppriktig bekymret for Laikaens tilstand.

 

Hjelper samene

Jaktlaget som består av erfarne gaupejegere, hovedsakelig fra Norge, jakter sammen med samene som sliter med store tap fra bl.a. Gaupe på svensk side for Mo i Rana. Jegerne har i løpet av 6 jaktdager skutt hele 4 voksne gauper. Jegerne er klar over at slik jakt er forbundet med en viss fare for hundene, men har aldri vært borti å bli bortvist i døra til en veterinær før.

Bjørn Løvstad kan fortelle at samene i området er dypt takknemlig for at de får hjelp til å felle gaupene som blir tildelt med jaktstart 1. mars. Løvstad har drevet jakt sammen med samene i området i mange år og jakter også bjørn der i august.

 

Jaktogfiskeavisa.no har ikke kommet i kontakt med veterinæren men gjengir her et sitat fra sosiale medier:

"Det var vetrinärens man som tog emot den skadade hunden och sa citat: vi tar inte emot lodjursskadade hundar, finn dej en annan vetrinär:På engelska, och låste ut den skadade hunden."

 

 

Kommentarer

Tilbake til toppen

LES OGSÅ

Følg oss